Zachte verzorgingsproducten voor de gevoelige babyhuid van Penaten Baby

Verzorg de huid van jouw baby met de producten van Penaten

Met verschillende verzorgingsformules biedt PENATEN geschikte producten voor de gevoelige huid van baby's en peuters. Zachte douche- en badproducten, crèmes, lotions en dergelijke verwennen de huid op een aangename manier en ondersteunen de individuele bad- en verzorgingsroutine optimaal.

Per categorie shoppen

Penaten Baby: 19 artikelen

Filter

Alle prijzen incl. BTW

Waarom gebruikt PENATEN minerale oliën?
PENATEN gebruikt uitsluitend hoogzuivere farmaceutische minerale oliën, die door hun goede tolerantie gewaardeerd worden in cosmetische verzorgingsproducten. Volgens de fabrikant worden deze minerale oliën speciaal aanbevolen voor de allergiegevoelige huid. Momenteel zijn er geen aanwijzingen voor gezondheidsrisico's op basis van wetenschappelijke informatie.

Zitten er geurstoffen in de PENATEN producten?
Synthetische of natuurlijke geurstoffen (bv. essentiële oliën) kunnen de inherente geur van formules neutraliseren of verbeteren. In sommige producten combineert PENATEN een grote verscheidenheid aan geurstoffen. Deze worden bij de ingrediënten vermeld als "parfum". Als gevolg van een EU-richtlijn moeten de 26 meest voorkomende geurstoffen waarvan vermoed wordt dat ze allergieën veroorzaken echter afzonderlijk in de ingrediëntenlijst worden vermeld. PENATEN ontwikkelt zowel producten met een subtiele geur als parfumvrije producten

Hoe zit het met kleurstoffen in de producten van PENATEN?
Verzorgingsproducten voor baby's mogen alleen kleurstoffen bevatten die in de EU Cosmeticaverordening (KVO) streng gereguleerd zijn en door de wetgever als ongevaarlijk zijn geclassificeerd. PENATEN gebruikt echter alleen in zeldzame uitzonderingsgevallen kleurstoffen.

Zitten er microplastics of parabenen in de producten van PENATEN?
Er zitten geen microplastics of parabenen in de producten van PENATEN.

Wat doet PENATEN aan duurzaamheid?
PENATEN maakt steeds meer gebruik van gerecycleerde, recyclebare en hernieuwbare verpakkingsmaterialen. Een groot deel van de producten bestaat al uit 100% recyclebare verpakkingen.

Daarnaast gebruikt PENATEN sinds 2023 voor de producten* die in haar Europese vestigingen worden vervaardigd uitsluitend elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. De elektriciteit is hierbij afkomstig van wind- en zonneparken in Europa.

*met uitzondering van PENATEN Zeep, PENATEN Poeder en PENATEN Verkoudheidsbad