myRapunzel! - Zo werd de nachtmerrie een sprookje!

myRapunzel! - Zo werd de nachtmerrie een sprookje!

Ongelooflijk maar waar: Een zeer pijnlijke ervaring inclusief haaruitval was de voedingsbodem voor het basisidee van het merk myRapunzel. Hier vertellen we je het bijzondere oprichtingsverhaal van dit merk en wie erachter zit!

Hoe het allemaal begon:

Het klinkt in eerste instantie als een eng verhaal en is de nachtmerrie van iedereen die van haar houdt! myRapunzel-oprichter Fjolla legt uit: "Vanwege de chemische ingrediënten in mijn vorige haarverzorgingsproducten, leed ik een paar jaar geleden aan een extreem ernstige hoofdhuidinfectie en stond ik lange tijd onder medische behandeling. Deze ondraaglijk pijnlijke nachtmerrie veroorzaakte extreme haaruitval en ik verloor een kwart van mijn lange haar!”. Het was precies deze ervaring die de oprichtster zo gevormd heeft dat ze besloot haar eigen haarverzorgingsproducten te creëren. Namelijk degenen die je zonder aarzeling en zonder angst voor schadelijke bijwerkingen kunt vertrouwen.

Wat zit er in de producten?

myRapunzel gebruikt alleen natuurlijke en gezondheidsvriendelijke ingrediënten die het haar of de gezondheid op geen enkele manier schaden. De oprichter hecht bijzonder belang aan regionaliteit en duurzaamheid en haalt haar grondstoffen van een gecertificeerde biologische boerderij in Oostenrijk. Om de aanwezige voedingsstoffen zo goed mogelijk te behouden, worden alle ingrediënten slechts minimaal en voorzichtig verwerkt. Daarnaast werd ook de productie verplaatst naar Oostenrijk om lange transportroutes naar Duitsland te vermijden.

Samen met haar team geeft Fjolla haar klanten een heel bijzondere belofte en houdt ze zich daaraan: hoogwaardige producten met natuurlijke en gezondheidsvriendelijke ingrediënten die precies bevatten wat jouw haar nodig heeft - zonder compromissen!

  • Vrij van parabenen, sulfaten, DEA (diethanolamines), MEA (monoethanolamines) en TEA (triethanolamines)
  • Geen hormonaal actieve ingrediënten
  • Geen synthetische geuren en kleuren
  • Koudgeperste natuurlijke oliën om voedingsstoffen te behouden
  • Vrij van dierproeven
  • Alle ingrediënten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar

PETA Vegan Beauty Awards

In 2021 ontving het unieke bedrijf de PETA Vegan Beauty Award in de categorie "Beste haarverzorging"!

“myRapunzel laat op voorbeeldige wijze zien dat dierlijke ingrediënten en dierproeven tot het verleden behoren en dat het mogelijk is om veganistische, moderne en effectieve producten te maken. We hopen dat nog veel meer bedrijven zich door dit pionierswerk zullen laten inspireren.”

– PETA Duitsland citerend

Ontdek >myRapunzel< haarverzorgingsproducten met een gerust geweten >>