Tot ziens droge handen!

Tot ziens droge handen!

Eenvoudige en snelle tips voor optimale handverzorging

Onze handen worden niet alleen elke dag gebruikt, maar worden ook blootgesteld aan de meest uiteenlopende temperaturen en omstandigheden! Kou, warmte, zwaar werk, veelvuldig handen wassen en ontsmettingsmiddelen kunnen de huid van de handen zwaar belasten. Onze handen zijn een waardevol bezit, maar we geven veel delen van ons lichaam, zoals het gezicht, veel meer aandacht en vergeten hoeveel onze handen verlangen naar wat verzorging. De huid van de handen reageert vaak met fijne scheurtjes, is broos, rood of brandt. Het koude seizoen en de warme lucht van het verwarmingssysteem zijn vaak de oorzaak van een geïrriteerde huid.

Hier zijn een paar snelle en gemakkelijke tips om je handen het beste te verzorgen!

Je handen wassen - maar dan wel goed doen!

Vooral tegenwoordig is het des te belangrijker dat we vaak onze handen wassen. Te lage of te hoge temperaturen en agressieve waslotions kunnen de huid van jouw handen extra belasten en snel uitdrogen. Gebruik daarom vooral op de gevoelige huid een milde, pH-neutrale zeep. Het verwijdert op milde wijze vuil en dode huidcellen, maar beschermt tegelijkertijd de huidbarrière.

Handmaskers

Gebruik ook af en toe een speciaal handmasker. Het heeft hetzelfde effect als een gezichtsmasker en verfrist de huid zonder deze te verzwaren. Gevoelens van spanning en droogheid kunnen worden verlicht en zijn een goede ondersteuning van de huidbarrière.

Handcrème

Als je over het algemeen last hebt van droge handen, is het verstandig om een zeer rijke en vochtinbrengende handcrème te gebruiken. Maar let op jouw huidtype, want een zeer gevoelige huid of huid die vatbaar is voor neurodermitis reageert snel op geurstoffen en andere chemische toevoegingen.

Heb je te weinig gedronken?

Het is al lang bekend dat de structuur van de huid vaak wordt bepaald door het interne welzijn. Ook te weinig vocht, slechte voeding of tekorten kunnen redenen zijn waarom je huid op een bepaalde manier geïrriteerd reageert. Als jouw huid langdurig erg geïrriteerd of rood is, moet je zeker een arts raadplegen om het juiste advies krijgen.