Ontspanning voor een door de zomer gestresste huid!

Ontspanning voor een door de zomer gestresste huid!

Zweet, UV-straling, zee- en chloorwater. Deze en vele andere factoren kunnen in de zomer veel stress op jouw huid veroorzaken en tot irritatie leiden. Gun je huid wat rust na de hete zomermaanden en geef het terug wat het het meest nodig heeft: voedingsstoffen en vocht!

Onzuiverheden, roodheid en irritatie van de huid zijn een lastig onderwerp en vaak lastig om grip op te krijgen. Maar voordat je naar de volgende beste tube gaat met het label "anti-puistjes", willen we je graag een paar handige en eenvoudige tips geven over hoe je de eigen processen van jouw huid weer kunt stimuleren.

Minder is vaak meer!

Reiniging, toner, serum, gezichtsolie, zonnebrandcrème, vochtinbrengende crème maken deel uit van jouw standaardprogramma - maar jouw huid voelt nog steeds droog aan ondanks een voorbeeldige huidverzorgingsroutine? Is jouw huid prikkelbaar en reageert ze met pijnlijke puistjes door zweten en zonnebaden? Hier zeggen we STOP! Je huid is op dit moment zichtbaar gestrest en heeft dringend een break nodig!

Wist je dat …

… constant insmeren de hoornlaag doet zwellen? Bij overmatige verzorging vergeet jouw huid hoe ze haar eigen regeneratieprocessen moet gebruiken. Het resultaat: de barrièrefunctie van de huid is verstoord en kan zich nauwelijks verdedigen tegen invloeden van buitenaf. Puistjes, roodheid, pigmentvlekken, kleine rimpels en een overproductie van talg zijn vaak het gevolg!

Gun je huid een break!

- Probeer in het begin zoveel mogelijk verzorgingsproducten te vermijden en draag indien mogelijk voor langere tijd geen make-up.

- Probeer een reinigingsolie in plaats van reinigings- of waslotions. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een vette en onzuivere huid reageert bijzonder goed op deze methode. De huid wordt zeer voorzichtig gereinigd met olie zonder de huidbarrière te irriteren.

- Verminder jouw huidverzorgingsstappen tot een absoluut minimum.

- Gebruik altijd kleine hoeveelheden van jouw verzorging.

- Vermijd zoveel mogelijk de zon totdat jouw huid is hersteld.

- Gebruik alleen bijzonder milde producten (best voor gevoelige huidtypes) gedurende een langere periode.

- Vermijd alles wat jouw huid zou kunnen irriteren, bijvoorbeeld chemische peelings. Hoewel peelings erg nuttig kunnen zijn, vooral bij een onzuivere huid, is het belangrijk om te onderscheiden wat de oneffenheden veroorzaakt. Een door de zon gestresste huid mag nooit worden behandeld met peelings.

- Gebruik geen rijke, dikke nachtcrèmes, hoog gedoseerde en agressieve anti-puistjescrèmes.