Herfst 2021: de comeback van de swinging sixties!

Herfst 2021: de comeback van de swinging sixties!

Vorig jaar rond deze tijd leek de wereld gevangen in een diepe slaap: geen feesten, evenementen, concerten of gezellige avonden met vrienden. De huidige schoonheidstrends leken totaal oninteressant. Na talloze dagen in het thuiskantoor/homeschooling, duizenden uren Netflix en 15 nieuwe joggingbroeken verlangen we weer naar “uitgaan” en willen we ons weer optutten! Dankzij de voortdurende internationale vooruitgang van Covid-19-vaccinaties is er weer hoop op een “normaal” leven. Bij ons vind je zeker de hotste trends in beauty voor het najaar van 2021!

Rebelse tiener met zwarte eyeliner!

Het mondmasker blijft een hechte metgezel en ontbreekt in geen enkele handtas meer. Daarom ligt de nadruk op de ogen! De catwalks van Dior, Chanel en Co waren dit jaar doordrongen van een grillige tienergeest, dat wil zeggen, ogen omrand met zwarte kohl of eyeliner zijn vol focus! De beproefde winged liner (de dovetail eyeliner), die vooral populair was in de jaren 60, geniet dit jaar weer een grote populariteit!

Van minimalisme tot knalrood

Een van de grootste beautytrends in 2021 is minimalisme. De focus ligt op een goede verzorging voor de huid, soms zonder foundation, mascara en dergelijke. Toch mag het van tijd tot tijd meer zijn! De kleuren rood, bruin en geel komen niet alleen terug in de herfst, ze zijn ook terug te vinden in alle modecollecties. Als het mondmasker af mag, maken rode lippen hun grote entree! NYX Cosmetics inspireert met langhoudende felle kleuren met een matte of super glanzende finish, die zelfs onder het masker superproof zijn!

Bye bye lang, broos haar!

Dit jaar kan het weer korter. Korte kapsels zoals de beroemde bob, zijn de absolute trend op de catwalks van dit jaar. De klassieke "Franse meisjessnit" met rechte franjes voor het voorhoofd en hoekige snit rondt de herfstlook perfect af.

De heetste haarkleuren

Onze natuurlijke haarkleur staat in 2021 weer centraal en wordt geoptimaliseerd door middel van gedefinieerde highlights. Technieken als “dipped tips” en “balayage” zijn dit jaar weer helemaal trendy. De kleuren zijn heel natuurlijk en met zachte gradiënten gekleurd. Hierdoor kunt u uw haar op natuurlijke wijze terug laten groeien. Je haarlijn is niet langer in focus en je hoeft je geen zorgen meer te maken over opnieuw kleuren.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de herfst draait om "natuurlijkheid". Maar trend of niet, wij zijn van mening: iedereen moet dragen en aantrekken wat hij leuk vindt!

Wie zich goed voelt, is mooi! <3