"Last Minute" - Halloween-ideeën

"Last Minute" - Halloween-ideeën

Halloween komt niet uit de VS, zoals velen misschien denken, maar uit Europa. Het Keltische festival, dat vooral in Schotland en Ierland werd gevierd, heeft echter niet veel meer te maken met het Halloween van vandaag. Halloween zoals we dat nu kennen, werd in de jaren 80 specifiek beroemd gemaakt door Hollywood. Horrorfilms, enge kostuums en snoep verzamelen maken het festival zo populair, vooral bij jongens. Aan de andere kant wordt Halloween door velen kritischer bekeken en heeft het zich nog niet 100% in Europa (buiten de Engelstalige landen) gevestigd - maar het is van jaar tot jaar populairder.

Zie je Halloween vrij relaxed en heb je toch zin in een griezelig feestje? Dan hebben we een paar "last minute" tips hoe je snel en eenvoudig een tof eng feest neerzet.

  • Make-up: Je kunt met heel eenvoudige middelen echt coole enge make-up tevoorschijn toveren. Het enige dat je echt nodig hebt, is een heel lichte foundation of witte carnavalsmake-up en donkere oogschaduw.

  • Halloween-snacks: met weinig moeite maak je coole, enge snacks voor je feest. Bananen en mandarijnen veranderen snel in kleine pompoenen en geesten. Van bladerdeegstengels maak je heel eenvoudig enge slangen en muffins met Oreokoekjes tot vleermuisjes.

Ideeën voor knutselen: Vooral kinderen zijn enthousiast over de engste dag van het jaar. Je kunt zeer eenvoudige huishoudelijke of natuurlijke materialen "recyclen".

  • Een eenvoudige wc-papierrol is de basis voor een geweldig knutselidee. Samen met je kinderen tover je de wc-papierrollen gemakkelijk om in griezelige vormen.

  • Mummie: De oude augurkpot maakt nu zijn grote entree. Gewoon een oud gaasverband eromheen buigen, kleine knutseloogjes erop plakken, een waxinelichtje erin en de enge mummie is klaar.

  • Geister: Op dit moment, in deze tijd van het jaar, staan ze op elke drempel - prachtige, kleurrijke herfstbladeren. In een paar eenvoudige stappen veranderen ze in bleke geesten. Het enige wat je nodig hebt is een beetje dekkend wit en een zwart potlood.