Kerst deze keer klein maar bijzonder!

Kerst deze keer klein maar bijzonder!

Kleine geschenken met "bijbedoelingen"

"Dit jaar geven we elkaar niets" - een bekend gezegde dat uiteindelijk nooit wordt gehouden. Het principe van 'geven' is zo oud als de mensheid zelf en maakt gewoon deel uit van de menselijke cultuur. Helaas zijn we in onze welvarende samenleving het echte doel van geven volledig vergeten en elk jaar, meestal een week voor 24 december, duiken we snel de winkel in om een cadeau te vinden voor al onze dierbaren.

Als we geen cadeau hebben voor een vriend of een familielid dat je zelden ziet, hebben we een slecht geweten. Anderen besteden er niet langer veel aandacht aan of de ontvanger het cadeau wel leuk vindt - het gaat er eigenlijk om de ruimte onder de kerstboom te vullen met zoveel mogelijk pakjes. Wij zijn echter van mening dat dit precies de verkeerde benadering is.

Daarom geven we je hier een paar kleine tips hoe je met weinig moeite en geld je dierbaren veel vreugde kunt schenken.

  • Nagellak of lippenstift:

Geef je vriendin of vrouw een felle nagellak of een hele mooie lippenstift met de opmerking: "Speciaal voor het evenement/concert/feest waar je volgend jaar heengaat!" Vaak is een gedachte of een klein gebaar al voldoende om de tijd samen te symboliseren. Zo kun je veel plezier brengen met een klein, vaak helemaal niet duur cadeau.

  • Blaarpleister:

Klinkt in eerste instantie vreemd en onromantisch. Maar: geef dit jaar geen nutteloze cadeaus meer die in de kast blijven liggen en neem de persoon van wie je houdt mee op een korte wandeltocht of ga samen fietsen. Ook hier staat de blarenpleister symbool voor de tijd die we samen doorbrachten.

  • Borstel:

Ja, vouchers zijn onpersoonlijk, maar kijken we niet allemaal uit naar een echt geweldig kappersbezoek? Geef je moeder, zus, vriendin... een feelgoodbehandeling bij hun favoriete kapper: wikkel symbolisch een borstel samen met de voucher om een leuk cadeau te maken.

  • Luiers:

Mama's weten het: de voorraad luiers en vochtige doekjes kan nooit groot genoeg zijn! Vul gewoon een grote doos met alle dingen die je nodig hebt voor het "luier" -gebied. Daarnaast het cadeau-highlight voor jonge moeders: een paar uurtjes babysitten zodat ze zichzelf kunnen trakteren op een kleine pauze. Gewoon weten dat er iemand is die je kind een paar uur bezig houdt, vrolijkt veel op en is erg leuk!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je kunt bereiken met "weinig" - "veel". Meestal ben je meer tevreden met kleine geschenken met "bijbedoelingen" dan met materiële waardevollere dingen!