Tips voor "wintervaste" make-up

Tips voor "wintervaste" make-up

Voor veel vrouwen is de winter twee keer zo zwaar. De droge lucht is het niet alleen belastend voor onze huid, het verpest ook vaak ons uiterlijk en onze make-up. Maar geen paniek, want met deze tips en trics is je make-up bestand tegen alles wat het koude seizoen letterlijk op je hoofd gooit.

Het einde van een doffe, uitgedroogde huid

In het koudst van de winter kunnen zich droge plekken op het huidoppervlak vormen, waardoor de huid er niet meer zo stralend uitziet, hoeveel make-up je ook aanbrengt. Om je huid weer te laten stralen, gebruik je eenmaal per week een zachte exfoliant om dode huidcellen te verwijderen. Breng vervolgens een laagje hydraterende crème aan terwijl je huid nog vochtig is. En zorg ervoor dat je veel water drinkt, zodat de huid, ook van binnenuit goed, gehydrateerd wordt.

Voorzichtig reinigen

Als je gezicht strak en uitgedroogd aanvoelt bij koud weer, verander dan je reinigingsgewoonten. In plaats van een sterk schuimend wasmiddel kunt u beter mildere wasmiddelen gebruiken, deze belasten de huid minder en verwijderen ook minder olie. Masseer het middel een beetje in de huid en verwijder het voorzichtig met een gezichtsdoekje of wattenschijfje. Als dat niet helpt, overweeg dan om een luchtbevochtiger te gebruiken om te voorkomen dat de huid veel vocht verliest.

Altijd hydrateren

Een zware foundation kan door sneeuw en regen uitlopen en zo droge gebieden accentueren. Om dit te voorkomen meng je gelijke delen hydraterende crème en foundation voordat u het aanbrengt, of gebruik in plaats een getinte hydraterende crème.

Vergeet zonnebrandcrème niet

Velen vergeten het in de winter, maar de zon neemt in het koude seizoen geen pauze. Huidbeschadigende UV-stralen zijn er het hele jaar door aanwezig. Door de zonreflecterende eigenschappen van sneeuw (en buitenactiviteiten zoals skiën), wordt het duidelijk dat je zonnebescherming net zo belangrijk is in de winter. Maak er een gewoonte van om elke dag UV-zonbescherming te dragen met minimaal SPF 30, ongeacht het seizoen.

Bestand tegen harde wind

De wind kan in de winter behoorlijk sterk zijn en is dan meestal snijdend koud. Geen ideale omstandigheden voor een stralende huid. Creëer dus op stormachtige dagen een barrière tussen je gezicht en de wind door een rijkere, extra hydraterende crème of zalf aan te brengen. Trek voor extra bescherming jas met capuchon aan of draag een muts en sjaal die je om je nek en neus wikkelt.

Verminder roodheid

Als de vrieskou of de wind je gezicht rood maakt, kun je een groen getinte moisturizer gebruiken. Als de roodheid beperkt is tot kleinere gebieden, breng dan simpelweg een kleurcorrigerende concealer aan op die plekken. Zoek ook naar hydraterende crèmes met verzachtende, kalmerende ingrediënten.

Onverwoestbare oogmake-up

Winterse wind, natte sneeuw en sneeuw kunnen je make-up om zeep helpen. Ga vlekken of uitlopen tegen door waterproof mascara aan te brengen en gebruik alleen eyeliner en oogschaduw op de bovenste oogleden om het risico van vlekken te verkleinen.

Vecht tegen een schilferende huid

Verzorg de droge, schilferige huid 's avonds door gedurende 5 tot 15 minuten een rijk voedend, hydraterend masker (of rijke nachtcrème) op uw gezicht aan te brengen. Druk een gezichtstissue over uw gezicht om overtollig gezicht op te zuigen en ga dan naar bed.

Voorkom dat make-up verdwijnt

Heeft je make-up de neiging om af te wrijven op je jas, sjaal of hoed? Houdt je make-up waar het hoort door een laag helder, geperst poeder aan te brengen. Het knoeit minder dan losse poeder en kan helpen make-up te fixeren.

Lip verzorging

Als je in de winter gebarsten, schilferende lippen hebt, kun je best een getinte lippenbalsem gebruiken die ook bescherming tegen UV-straling biedt. Als je lippen in goede conditie zijn, kies dan voor een hydraterende lippenstift, maar vermijd matte of langhoudende lippenstiften, omdat deze kunnen uitdrogen.

Verfris je teint

Vergeet een gezonde roze gloed niet: het brengt je gezicht tot leven. Breng een zachte, perzikkleurige (voor een lichte huid) of warme, terracottakleurige (voor een donkere huid) blos op je wangen aan en vervaag deze richting je jukbeenderen.