Make-uptrends voor de lente

Make-uptrends voor de lente

2021 is het jaar van de "no make-up look" en is heel natuurlijk. Laagjes poeder, matte foundation, dik aangebrachte contouren en zware oogmake-up zijn niet populair dit jaar. Maak je geen zorgen, je krijgt nog een klein beetje kleur op je gezicht. We laten je hier de aankomende lente- en zomertrends zien!

"Dewy teint":
Vooral in Azië is deze trend lange tijd de standaard geweest en een integraal onderdeel van de klassieke make-uproutine. "Dewy teint" betekent eigenlijk niets anders dan de huid er zo gezond en fris mogelijk uit te laten zien. Het doel is een subtiele glans. Je huid moet stralen zoals hij deed na het gebruik van een verfrissend, hydraterend masker. Het is belangrijk dat uw huid barst van het vocht.

Zo werkt het: bereid uw huid goed voor en gebruik een hydraterende crème.
Breng vervolgens een getinte BB-crème aan. Donkere plekken kunt u het beste direct camoufleren. De basisregel is: minder is meer! Gebruik geen poeder, dit verbergt de natuurlijke glans van uw huid. De highlighter is een absolute aanrader voor de "dewy teint"! Romige texturen die vakkundig gebieden zoals de jukbeenderen, de cupidoboog of het puntje van de neus accentueren, zijn het beste. Een lippenbalsem of een transparante lipgloss is meestal voldoende voor de lippen.

Mat rode lippen:
Naast de “no make-up look” komen rode lipsticks weer groots uit de verf. Intense en matte rode tinten worden gecombineerd met zeer subtiele oogmake-up. Gedefinieerde wenkbrauwen en een beetje mascara zijn voldoende. De focus moet op de lippen liggen.

Eyeliner in een breed scala aan vormen en kleuren:
Niet iedereen houdt ervan om lippenstiften te dragen, vooral niet in het rood, en geven de voorkeur om de ogen te benadrukken. Verschillende vormen en kleuren, of het nu gaat om een extravagante blauwe vleugel, een mooie rode driehoek of zwarte stippen, er zijn geen grenzen aan je creativiteit. Het is alleen belangrijk dat de rest van de make-up op bescheiden blijft. Gebruik alleen een beetje poeder of blush en doe geen foundation met volledige dekking. Gebruik een crèmige highlighter om je wangen te accentueren. Een beetje meer mascara op de wimpers - klaar!