Hands on Veggies

Hands on Veggies

Het innovatieve biologische cosmeticabedrijf uit Oostenrijk haalt letterlijk de moestuin in je badkamer! Hands on Veggies staat niet alleen voor een vegan, cruelty-free en biologisch gecertificeerd assortiment waarin een grote variatie aan groenten zoals pompoen, pepers, boerenkool of artisjokken een belangrijke rol spelen, maar ook voor een nieuw ontwikkeld concept op het gebied van conservering en verpakking. De twee oprichters Nicole en Lisa, die al grote successen vierden met hun eerste merk PURE SKIN FOOD, ontwikkelden samen dit buitengewone natuurlijke cosmeticamerk.

Natuurlijke cosmetica zonder conventionele toevoegingen

Conventionele conserveermiddelen, die regelmatig ook nog in natuurlijke cosmetica worden gebruikt, zijn een doorn in het oog van de twee oprichters. Conserveermiddelen kunnen de huidflora aantasten en huidsensibilisatie veroorzaken. Hands on Veggies vertrouwt volledig op gefermenteerde ingrediënten en plantenextracten. Het bijzondere eraan: het fermentatieproces breekt in de eerste plaats een groot aantal waardevolle plantenbestanddelen af. Dit geeft de producten een heel bijzonder, extra verzorgend effect.

Buizen van suikerriet

Klassieke plastic verpakkingen zijn net zo min mogelijk voor Hand on Veggies als conserveringsmiddelen. Daarom zijn de tubes ontwikkeld van biobased plastic op basis van suikerriet, het afval uit de suikerindustrie. Ook wordt er bij de productie van het bioplastic veel CO2-uitstoot bespaard.

Geweldige verpakking met innovatieve inhoud - zo schittert het assortiment van Hands on Veggies en biedt het een breed scala aan shampoos, douchegels en bodylotions.