Parfumfeiten die het waard zijn om te weten

Parfumfeiten die het waard zijn om te weten

Je parfumkeuze zou iets zeggen over je persoonlijkheid. Draag je liever een subtiele bloemengeur of heb je een voorkeur voor zware, sensuele geurcomposities? We zetten hier zeker een aantal zeer interessante feiten over parfums voor je op een rij!

  • Doe je parfum op het douchen! Wanneer je huid gereinigd en gehydrateerd is (bijvoorbeeld met je favoriete lotion), kan het parfum zich beter verspreiden. Een vers gehydrateerde huid kan de geur beter opnemen. Je verlengt de houdbaarheid van je parfum!

  • Spray je parfum NIET op je haar. De meeste parfums bevatten alcohol, wat bij veelvuldig gebruik kan leiden tot uitdroging.

  • Wrijf nooit met je pols over het parfum! Door met je polsen over de geur te wrijven, vergroot je de interactie van de geur met de natuurlijke oliën op je huid. Dit kan leiden tot een verandering van de geur.

  • De geur van je vriendin ruikt niet zo lekker op jouw huid als op haar? Dit kan zijn omdat de pH van haar huid anders is dan die van jou. Veel factoren, zoals zweetproductie of voeding, kunnen een rol spelen.

  • Minder is meer! Cleopatra liet de zeilen van hun schepen in parfum drenken zodat hun aanstaande aankomst tot in Rome geroken kon worden! Het is een absolute no-go om een dikke geurwolk achter je te laten. Welk parfum je ook gebruikt, gebruik het altijd discreet, want je medemensen nemen je geur anders waar dan jij!

  • Herengeuren zijn niet alleen voor mannen. Een derde van de verkochte herengeuren wordt gedragen door vrouwen.

  • Neem een "geurpauze" We testen graag verschillende parfums tijdens het winkelen en ontdekken nieuwe geurcomposities. Na een bepaalde tijd krijg je echter het gevoel dat elke geur hetzelfde ruikt. Tip: Het kleine schaaltje, dat meestal naast de parfumflesjes staat, is niet alleen gevuld met koffiebonen ter decoratie. Neem een korte pauze en ruik de koffiebonen heel sterk. Na een paar seconden is de geur in de neus geneutraliseerd en kun je blijven proberen!