Haarkleurtrend 2022 "Fantasy"

Haarkleurtrend 2022 "Fantasy"

De lente brengt weer meer kleur en met tijdelijke of permanente haarkleuren zijn er tal van leuke mogelijkheden om te experimenteren!

Slechts een paar highlights in het haar zorgen voor een totale visuele verandering en fleuren elke look onmiddellijk op. Wasbare haarkleuren of haarkrijt zijn precies wat je zoekt, vooral voor beginners die nog nooit felle kleuren in hun haar hebben gehad!

Welke kleur past bij mij en wat werkt het beste?

Simpel gezegd, de kleuren in je haar hebben hetzelfde effect op je huidskleur als je make-up. Met andere woorden, er zijn kleuren die helemaal niet bij je passen en andere die je huidskleur waanzinnig flatteren. Daarnaast is de basiskleur van je haar ook cruciaal, want voor highlights in het haar geldt de vuistregel: hoe lichter je haar, hoe opvallender de kleuren verschijnen. Met andere woorden, de trendkleur "grijsblond" in combinatie met pastelkleuren of zelfs heel flitsende roze of blauwe tinten zorgt voor een bijzondere blikvanger.

Als je donker haar hebt, raden we je aan om je kapper eerst de gebieden waar je de gekleurde highlights wilt hebben professioneel te laten bleken (we raden ten zeerste af om het zelf te proberen, omdat de achterkant van het hoofd meestal vlekkerig wordt!).

Het leuke van wasbare kleuren is dat je al na een paar wasbeurten direct weer van kleur kunt wisselen. Vooral mensen die graag experimenteren, hebben er veel plezier in, zoals veel bekende Youtubers (bijv. Naomi Jon) keer op keer bewijzen!

  • Tip voor pastels: Meng de basiskleur gewoon met wat conditioner tot je de gewenste tint krijgt.

Heb lef en maak het echt opvallend!