Lipverzorging - hier zijn een paar tips voor perfect verzorgende lippen

Lipverzorging - hier zijn een paar tips voor perfect verzorgende lippen

Heb je herhaaldelijk last van droge en gesprongen lippen? Met de volgende tips worden je gesprongen lippen weer soepel en glad.

De huid van de lippen is veel dunner dan de rest van de huid van het gezicht en heeft geen talgklieren, die de huid meestal van vet voorzien en soepel houden. Daarom worden de lippen broos en barsten ze sneller. Wind en weer, UV-straling of zeer lage temperaturen belasten ook daarbovenop nog de fijne huid van de lippen.

Daarom is het des te belangrijker om de lippen regelmatig te verzorgen! Probeer ook regelmatig te drinken, want als de vochtbalans niet in orde is, drogen de lippen ook snel uit.

Tip 1: Lippeeling

Voordat u met de normale lipverzorging begint, is het een goed idee om oude huidschilfers eerst te verwijderen. Gebruik een geschikte lippenscrub (zoals op basis van suiker). Onze favoriet: essence Coconut kiss verzorgende lippeeling

Tip 2: Lipmasker uit de keuken?

Een lipmasker maak je gemakkelijk thuis. Meng gewoon wat honing en kwark door elkaar en laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten inwerken. De honing heeft een kalmerend effect en is zelfs ontstekingsremmend. De kwark koelt en hydrateert. Hetzelfde kan je doen met kokos of olijfolie, deze twee in combinatie zijn een ware verwennerij voor je lippen.

LET OP: Gebruik het zelfgemaakte lipmasker alleen op gezonde lippen. Verwondingen of ontstoken plekken zoals herpes moeten apart met de juiste middelen worden behandeld! De quark kan herpes bevorderen, bijvoorbeeld door de melkzuurbacteriën die het bevat.

Tip 3: UV-bescherming voor de lippen?

Is dat belangrijk? Nou en of! Vaak wordt het hele lichaam en gezicht plichtsgetrouw ingesmeerd tijdens wandeltochten of op een zomervakantie op het strand, maar de lippen worden helaas vergeten. Er zijn inmiddels talloze lipverzorgingsproducten speciaal voor de zon, zoals de “Sun & After Set” van Labello.

(ID: 2862)

Tip 4: Lipverzorging

Eindelijk komt het echte werk.

Er zijn al talloze variaties op lipverzorgingssticks of crèmes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het verzorgingsproduct geen synthetische oliën bevat. Deze doen meer kwaad dan helpen. Lipverzorgingsproducten met sheabutter, jojoba-olie en bijenwas zijn bijzonder verzorgend. Ondertussen zijn lipsticks met een voedende formule, die je lippen bovendien beschermen tegen uitdroging, een trend.