Borstkankermaand: Wij doneren aan Pink Ribbon

Borstkankermaand: Wij doneren aan Pink Ribbon

Helaas is borstkanker nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen en is het met 17,5% nog steeds de kanker waaraan de meeste vrouwen overlijden.

De diagnose borstkanker is allang geen doodvonnis meer: als het vroeg wordt ontdekt en de tumor gelokaliseerd is, kan ongeveer 90% van de patiënten worden genezen. Volgens schattingen zou ongeveer de helft van alle borstkankerslachtoffers nog in leven kunnen zijn als we zouden letten op een gezondere levensstijl, maar ook meer gebruik zouden maken van het uitgebreide aanbod aan preventieve zorg.

Daarom is preventieve zorg zo belangrijk: palpatie van de borst door de gynaecoloog en mammografie zijn officiële manieren om dit te doen. Het belangrijkste is echter regelmatige zelfcontrole, omdat je dit onafhankelijk van de beschikbaarheid van artsen, afspraken en werktijden eenvoudig zelf kunt doen. Dit is de snelste manier om veranderingen te herkennen en indien nodig direct een doktersafspraak te maken

Zelfzorg & Preventie

Regelmatige borstmassages zijn niet alleen ontspannend en heilzaam, maar leveren ook een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de borsten. De massage met een goede massageolie zoals onze Bio Borstmassage Olie vol antioxidanten stimuleert de stofwisseling en brengt het lymfestelsel op gang. Hierdoor worden afgezette stoffen uit het borstweefsel afgevoerd. Ook bevordert het de doorbloeding, waardoor de huidcellen steeds meer van voedingsstoffen worden voorzien. De huid wordt zacht en ziet er stevig en gezond uit. Daarnaast versterken borstmassages het bewustzijn van je eigen lichaam en de band met jezelf!

We willen borstgezondheid meer onder de aandacht brengen en alle vrouwen overtuigen van het belang van borstkankerpreventie. Hierbij zijn zelfmassages essentieel, evenals preventieve medische controles.

Vertel het verder

Praat erover met je moeder, zus, beste vriendin. Helaas weten velen nog steeds niet hoe gemakkelijk preventieve zorg kan zijn en hoe belangrijk het is!

Wij doneren!

Op 1 oktober doneren we €1 per bestelling aan de Pink Ribbon-campagne om de getroffenen te helpen.

Feiten:

  • Met 17,5% is borstkanker de meest dodelijke kanker bij vrouwen.
  • Met een vroege diagnose kan ongeveer 90% van de ziekten worden genezen.
  • Kinderloze vrouwen worden vaker getroffen. Daarom sprak men vroeger van "nonnenziekte".
  • De eerste gedocumenteerde kankergerelateerde borstamputatie vond plaats rond 500 na Christus.
  • Ongeveer 1% van de gediagnosticeerde gevallen van borstkanker treft mannen.
  • De linkerborst wordt 5-10% vaker aangetast dan de rechter.
  • Vrouwen tussen de 45 en 69 jaar worden het meest getroffen.
  • Jaarlijkse ca. 350.000 nieuwe gevallen in de EU (Schattingen van 2020)