Checklist voor de juiste stijltang

Checklist voor de juiste stijltang

Stijltangen zijn er in overvloed. De vraag rijst: wat is het juiste product voor mij en hoe gebruik ik het correct? Naast de prijs en de technische aspecten, moet je bij het kopen ook letten op je haartype en de conditie van je haar. We laten je een paar punten zien waar je op moet letten bij het kopen en gebruiken om haarbeschadiging te voorkomen!

Checklist voor de juiste stijltang:

- Om blijvende schade door hitte te voorkomen, moet je stylingapparaat zeker een temperatuurregeling hebben . Gezond en van nature steil haar heeft over het algemeen minder warmte nodig dan erg kroeshaar of dik haar.

- Fijn of korter haar heeft meestal alleen een stijltang met smalle platen nodig. Voor zeer dik haar raden we het gebruik van modellen met brede verwarmingsplaten aan.

- Let op de coating! Keramiek, titanium of toermalijn zijn zacht voor het haar en verhogen het glijvermogen bij het stijlen.

- Er zijn nu modellen die ook een hittebeschermingssensor hebben. De temperatuur wordt automatisch aangepast en kan automatisch haarbeschadiging tegengaan.

- Ionentechnologie: tijdens het ontkrullen wordt het haar bedekt met negatief geladen ionen, wat een positief effect heeft op de vochtbalans.

Veelgemaakte fouten bij het gebruik:

  • Stijl je haar nooit als het vochtig of nat is!
  • Let altijd op de juiste temperatuur en pas deze zeker aan je haartype aan (zie hierboven).
  • Trek je haar niet naar beneden met de stijltang. Pak een kam en trek er een dikke streng uit. Stijl niet weg van de haarlijn, maar liever weg van het midden van de streng.
  • Zeer beschadigd haar, bijvoorbeeld na het bleken, mag niet lang worden gestijld. De haarstructuur is al erg beschadigd. Als je ze weer met warmte stylet, kan het haar in een mum van tijd afbreken.
  • Gladmaken ZONDER hittebescherming is taboe! Vergeet nooit een hittebeschermende spray, deze wikkelt zich als een beschermende laag om je haar en beschermt ook de haarstructuur tegen hitte.