Huidverzorgingstips voor het koude seizoen

Huidverzorgingstips voor het koude seizoen

De herfst schittert niet alleen in felle kleuren, maar presenteert zich ook graag met ijzige temperaturen en donkere mist. Vooral het koude seizoen met al zijn facetten is bijzonder veeleisend voor de fijne gezichtshuid en je handen. Het constante contrast tussen ijskoude temperaturen en warme, droge verwarmingslucht zijn een terugkerende "klimaatverandering" voor je huid. Het reageert daarom graag geïrriteerd, rood en vaak erg droog.

Hier vind je een paar handige tips om je huid zonder al te veel moeite goed te verzorgen door het koude seizoen!

Hydratatieboost!

Waarom wordt de huid altijd zo droog als het koud wordt? Dit komt omdat onze talgklieren bij ijzige temperaturen minder van de beschermende vetlaag produceren. Droge verwarmingslucht verwijdert ook vocht van de huid. Juist in deze tijd is het extra belangrijk dat je een paar kleine hulpmiddelen toevoegt aan je verzorgingsroutine. Gebruik regelmatig een hydraterend gezichtsmasker of voedend gezichtsserum. Pas je verzorgingsproducten aan de conditie van je huid aan. Een zeer droge huid heeft bijvoorbeeld een zeer rijke vochtinbrengende crème nodig. Vermijd verzorgingsproducten met een hoog watergehalte (deze zijn meer geschikt voor de warme maanden).

Deppen in plaats van wrijven

Droog na het reinigen jouw gezicht en lichaam met zachte deppende bewegingen en gebruik altijd een schone, zachte handdoek. Voor je gezicht raden we een microvezel washandje aan.

Reiniging, maar alsjeblieft mild!

Een droge en gevoelige huid reageert vaak op agressieve reinigingsmiddelen met huidirritaties zoals roodheid, branderig gevoel en spanningsgevoelens. Omdat de huidbarrière al verzwakt is door de kou, is het raadzaam om een zachte reinigingslotion te gebruiken. Blijf vooral uit de buurt van toner met alcohol of agressieve peelings.

Lauwwarm - daar houdt je huid van

In de herfst en winter zijn vooral hete bubbelbaden of lange, hete douches verleidelijk, maar dit kan precies de reden zijn waarom je huid geïrriteerd raakt. De van nature beschermende vetflaag wordt aangetast door het hete water. Probeer een lauwe douche te nemen en gebruik milde douchegels voor de gevoelige huid.

Droge verwarmingslucht

Ga de “klimaatverandering” van koud naar warm tegen en leg natte handdoeken op je verwarming. Speciale luchtbevochtigers zorgen voor een optimale luchtvochtigheid en voorkomen het gevoel van zeer droge en benauwde lucht.