Tips en tricks over nagellak

Tips en tricks over nagellak

Als het warm wordt, laten we onze sneakers liever thuis en steken we onze voeten het liefst in trendy Birkenstock, sandalen of slippers! Maar let hier op dat je geen schoonheidszonden. Een absolute no-go: vieze en onverzorgde teennagels!

Hier zijn een paar snelle tips om snel en gemakkelijk perfect verzorgde nagels te krijgen.

Stap 1: reinigen en verwijderen

Wanneer de oude nagellak begint af te brokkelen, is het tijd om de lak goed te verwijderen. Week een watje in nagellakremover en druk het op de nagel. Laat het wattenschijfje ongeveer 5 minuten op de nagel inwerken. Zo voorkom je vervelend heen en weer wrijven. De verf is zo veel makkelijker te verwijderen. Neem daarna een voetenbad om de nagelriemen goed te verzachten.

Stap 2: nagelriemen

Na het voetenbad is de huid bijzonder zacht en gemakkelijker te bewerken.Bij het knippen van de nagelriemen moet u bijzonder voorzichtig zijn. Gebruik alleen een schone nagelriemtang en geen nagelschaartje! Werk altijd met een schoongemaakte manicureset. Vuil gereedschap of gereedschap dat nog nooit is schoongemaakt, kan leiden tot huidontsteking. Als je er geen routine in hebt, kun je het beter door een professional laten doen. Maar wat je altijd kunt doen, is de huid terugduwen met een professionele eetstok.

Stap 3: bescherm je nagel

Nu je nagels goed zijn schoongemaakt en overtollige huid is verwijderd, kun je beginnen met lakken. Gebruik een base coat om je nagel te beschermen. Dit beschermt niet alleen tegen verkleuring (bijvoorbeeld bij rode tinten), maar voorkomt ook dat de nagel snel broos wordt. Bovendien wordt het nageloppervlak gladgemaakt.

Stap 4: lakken zonder luchtbellen of stoten?

Je kan best in rechte bewegingen naar voren te borstelen vanaf het nagelbed. Laat de eerste laag goed drogen. Breng eenvoudig een tweede laag aan voor een intens kleurresultaat. Als je de verf slechts beetje bij beetje aanbrengt en goed laat drogen, voorkom je de vorming van kleine belletjes of klontjes. Bubbels verschijnen alleen als de onderste laag van de nagellak nog niet goed is opgedroogd of als de nagellak al oud en klonterig is.

Stap 5: topcoat

Vers geverfde lak is bijzonder gevoelig voor krassen. Met de topcoat verzegel je de kleur en de lak en krijg je ook nog eens een hele mooie gel-look. U kunt een tweede laag van de topcoat aanbrengen. Vergeet niet de punt van de nagel af te dekken: zo voorkom je dat de lak snel afbrokkelt.

Stap 6: verzorg de nagelriemen

Nadat de lak goed is opgedroogd, kun je ook nagelolie gebruiken om de nagelriem te verzorgen. Gebruik natuurlijk altijd handcrèmes en nagelolie na het aanbrengen van nagellak.

Beauty Hack: Zelfgemaakte nagellak

Kun je de juiste nagellak niet vinden voor je favoriete oogschaduw? Geen probleem, tover in een mum van tijd je eigen nagellak tevoorschijn. Verkruimel gewoon een beetje oogschaduw en meng het met blanke lak. Voor lakken met een matte look: gewoon een beetje maizena toevoegen.