Strawberry Legs - wat zit er precies achter?

Strawberry Legs - wat zit er precies achter?

Vooral in de zomer is er veel vraag naar stijlvolle jurken, rokken en shorts. Het gebruik van een scheermes om snel haren van de benen te verwijderen lijkt misschien de snelste en gemakkelijkste oplossing. Dit is echter precies waar fouten worden gemaakt die de huid onnodig irriteren. De huid reageert met onaantrekkelijke donkere vlekken en vormt een aardbeienhuid.

Waar dit fenomeen over gaat en hoe het optreedt, wordt hier uitgelegd!

Wat doe ik eigenlijk verkeerd?

We kennen allemaal deze situatie: je bent te laat omdat je op het laatste moment besloot om die mooie rok aan te trekken. Nu is het tijd om van het haar op je benen af te komen! Je springt snel onder de douche en scheert, onder tijdsdruk, je benen met het doffe scheermes dat al eeuwen in de badkamer ligt. In plaats van de aanbevolen scheergel gebruik je al snel je normale douchegel (of zelfs shampoo!).

Dit is precies wat irritatie en kleine donkere vlekken op de huid veroorzaakt. Simpel gezegd, de haarzakjes zijn ontstoken en de huid is geïrriteerd. Dit fenomeen komt vooral veel voor bij mensen met veel haar. Naast puistjes die verschijnen na het scheren, doet zich nog een ander probleem voor: aardbeienhuid.

Hoe scheren om donkere vlekken te voorkomen:

1.) Vervang jouw scheermesjes regelmatig:

Botte mesjes zijn een absolute no-go als het gaat om ontharen en kunnen je geen schone scheerbeurt geven. Frisse mesjes zijn zachter voor de huid en zorgen voor een schone scheerbeurt.

2.) Regelmatig exfoliëren en milde toners gebruiken voor het scheren:

We raden aan om de benen regelmatig te scrubben. Een bodyscrub helpt dode huidcellen en ingegroeide haartjes uit de poriën te verwijderen. Een milde toner reinigt de huid op milde wijze na gebruik van een bodyscrub en verwijdert tevens onzuiverheden.

3.) Voldoende vocht

Een droge huid is bijzonder vatbaar voor overmatige talgproductie. Dit verstopt de poriën, veroorzaakt puistjes en resulteert in aardbeienhuid. Gebruik na het scheren een vochtinbrengende lotion die een verzachtende werking heeft op de huid (bij voorkeur een zachte, geurvrije formule).

Geen zin om te scheren?

Ontdek andere ontharingsoplossingen, zoals het Profi Care PC-​IPL 3024 Ontharingsapparaat. Het verwarmt het haar bij de wortel met 50.000 lichtpulsen en maakt zo permanente ontharing mogelijk. Ontharing zonder enige irritatie.

Blader door onze brede selectie ontharingsproducten << hier >>